nieuws

Renovatie Friese sluisjes

bouwbreed Premium

Twee sluisjes voor de recreatievaart in het lage midden van Friesland worden momenteel opgeknapt. Het gaat om de sluizen bij Oosterwierum en bij Tersoalstersyl. Het metselwerk van de beide sluiskommen wordt schoongemaakt en opnieuw gevoegd. Ook de remmingswerken worden vernieuwd. Beide sluizen krijgen nieuwe aanlegsteigers met leuningen. Die van sluis bij Oosterwierum krijgt extra lange aanlegsteigers omdat daar maar aan een zijde van de vaart ruimte is. De deuren van deze sluis lekten zo veel dat Wetterskip Fryslân al bij de gemeente Boarnsterhim aanklopte. Ook worden de draaiwerken van de rinketten – de schuif in de sluisdeur die het water doorlaat – tijdens een volledige renovatie van de sluisdeuren vervangen. Oosterhof Holman Beton- en Waterwerken uit Harlingen klaart de klus voor 222.000 euro. Eind januari moeten de werkzaamheden aan beide sluizen klaar zijn. Op de foto werken Peter Boersma (achter) en Jaep van der Valk aan een steiger van de sluis bij Tersoalstersyl.

Twee sluisjes voor de recreatievaart in het lage midden van Friesland worden momenteel opgeknapt. Het gaat om de sluizen bij Oosterwierum en bij Tersoalstersyl. Het metselwerk van de beide sluiskommen wordt schoongemaakt en opnieuw gevoegd. Ook de remmingswerken worden vernieuwd. Beide sluizen krijgen nieuwe aanlegsteigers met leuningen. Die van sluis bij Oosterwierum krijgt extra lange aanlegsteigers omdat daar maar aan een zijde van de vaart ruimte is. De deuren van deze sluis lekten zo veel dat Wetterskip Fryslân al bij de gemeente Boarnsterhim aanklopte. Ook worden de draaiwerken van de rinketten – de schuif in de sluisdeur die het water doorlaat – tijdens een volledige renovatie van de sluisdeuren vervangen. Oosterhof Holman Beton- en Waterwerken uit Harlingen klaart de klus voor 222.000 euro. Eind januari moeten de werkzaamheden aan beide sluizen klaar zijn. Op de foto werken Peter Boersma (achter) en Jaep van der Valk aan een steiger van de sluis bij Tersoalstersyl.

Reageer op dit artikel