nieuws

Radson waarschuwt voor montageconsoles verticale radiatoren

bouwbreed Premium

Producent Radson waarschuwt voor het risico dat een aantal typen verticale radiatoren die het recent leverde van de muur kunnen vallen, met als gevolg mogelijke verwondingen bij degene die wordt getroffen.

Het bedrijf roept klanten op contact op te nemen met hun installateur, zodat die de bevestigingsconsoles kunnen vervangen door veiligere. Radson wil alle kosten hiervan vergoeden. Het gaat om de verticale radiatoren Kos-V, Faro-V en Vertical van na 17 september 2007. Deze hebben twee onder- en bovenconsoles; de bovenste bevatten een montagekop. Als ze loskomen van de muur zouden de radiatoren voorover kunnen vallen en dat kan een flinke klap geven. Bij dezelfde radiatortypen van eerdere datum zou het veiligheidsrisico niet spelen. De nieuwe montageconsoles komen vanaf 5 januari beschikbaar, kondigt Radson aan.

Voorzorg

Aanleiding voor de waarschuwing is een incident waarbij zo’n radiator inderdaad van een muur los kwam, zo laat het bedrijf weten. “Ofschoon de exacte omstandigheden van dit incident nog worden onderzocht, neemt Radson de maatregelen uit voorzorg om elk risico uit te sluiten dat een dergelijk incident zich zou herhalen.”

Reageer op dit artikel