nieuws

Promotor duurzame energie verlaat TU

bouwbreed Premium

“De meeste problemen met duurzame energietechnologie hebben te maken met materialen”, zegt Joop Schoonman. Het is een probleem dat de vertrekkend hoogleraar anorganische chemie aan de TU Delft naar beste kunnen probeerde op te lossen. Bijvoorbeeld in de vorm van een driedimensionale zonnecel met nanostructuur die in 2009 op de markt moet komen. Deze zonnecel heeft een sponsachtige structuur waarin de lichtabsorberende laag is geïntegreerd in het halfgeleidermateriaal. Schoonman deed in binnen- en buitenland ook onderzoek naar materialen voor batterijen en brandstofcellen.

“De meeste problemen met duurzame energietechnologie hebben te maken met materialen”, zegt Joop Schoonman. Het is een probleem dat de vertrekkend hoogleraar anorganische chemie aan de TU Delft naar beste kunnen probeerde op te lossen. Bijvoorbeeld in de vorm van een driedimensionale zonnecel met nanostructuur die in 2009 op de markt moet komen. Deze zonnecel heeft een sponsachtige structuur waarin de lichtabsorberende laag is geïntegreerd in het halfgeleidermateriaal. Schoonman deed in binnen- en buitenland ook onderzoek naar materialen voor batterijen en brandstofcellen.

Reageer op dit artikel