nieuws

Plannen voor nieuwe afrit kruising A15/N3

bouwbreed

De provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat maken plannen voor een nieuwe afrit van de A15 naar de N3 bij Papendrecht.

Hoewel de provincie bereid is met 12 miljoen euro de helft van de kosten voor haar rekening te nemen, is nog niet zeker of het project ook doorgaat. Die zekerheid is er pas in 2009 na de ondertekening van een convenant met Rijkswaterstaat over het oplossen van een tiental knelpunten in het wegennet. De kruising A15/N3 staat op nummer zes in deze top tien.
Het verkeer op de A15 vanuit de richting Gorinchem dat bij Papendrecht wil afslaan naar Dordrecht wordt nu afgewikkeld via een kruising met verkeerslichten, wat voor veel vertraging zorgt. In de nieuwe situatie zou het verkeer niet meer over een viaduct met verkeerslichten worden geleid, maar gebruik maken van een nieuwe afrit onder de N3 door. Verderop zou de afrit dan aansluiten op de N3.
Aan het andere einde van de N3 bij Dordrecht, bij de aansluiting met de A16, zou een fly-over een einde moeten maken aan de verkeersstagnatie. Ook dit knelpunt staat in de top tien waarover Rijkswaterstaat en provincie volgend jaar knopen doorhakken. De afrit bij de A15/N3 zou financieel haalbaar geworden zijn door de meevallende kosten van de fly-over.

Reageer op dit artikel