nieuws

Nieuw dierenpark levert 1200 banen

bouwbreed

De bouw van onder meer een nieuwe dierentuin en theater met 100 zitplaatsen in het centrum van Emmen levert volgens de gemeente Emmen minimaal 1200 banen en 4000 manjaren aan werk op. De operatie kost 468 miljoen euro, waarvan de gemeente 80 miljoen voor haar rekening neemt. Het gaat om de grootste bouwoperatie uit de geschiedenis van Emmen.

De bouw van onder meer een nieuwe dierentuin en theater met 100 zitplaatsen in het centrum van Emmen levert volgens de gemeente Emmen minimaal 1200 banen en 4000 manjaren aan werk op. De operatie kost 468 miljoen euro, waarvan de gemeente 80 miljoen voor haar rekening neemt. Het gaat om de grootste bouwoperatie uit de geschiedenis van Emmen.
Behalve de bouw van een nieuwe dierentuin (55 hectare) komen er nieuwe parkeergarages, een woonwijk op het huidige 12 hectare grote dierentuinterrein en wordt de belangrijkste verkeerader in het centrum deels ondertunneld.
Doel is om 2010 te beginnen met de bouw van het nieuwe park, dat in 2013 de poorten moet openen. In 2015 moet alles klaar zijn.
Volgens burgemeester Bijl is al 400 van de 468 miljoen euro binnen. Een groot deel hiervan is afkomstig uit de compensatiegelden voor de afgeblazen Zuiderzeelijn. De bouwplannen vallen bijna 138 miljoen euro hoger uit dan was gepland. Dit komt omdat nu ook de verkeer en parkeerproblemen in het centrum worden aangepakt.

Reageer op dit artikel