nieuws

NAC kan stadion uitbreiden met financiële steun van Breda

bouwbreed

De gemeente Breda wil als verhuurder 11,5 miljoen euro investeren in het uitbreiden en opknappen van het NAC-stadion.

Met dit geld breidt NAC het aantal plaatsen uit van 17.000 naar 20.000 en verbetert het de faciliteiten voor sponsors en publiek. Dankzij de financiële injectie van de gemeente verwacht NAC de exploitatiemogelijkheden van de voetbalclub sterk te verbeteren. De begroting kan daardoor omhoog van ruim 13 miljoen euro naar 17 tot 20 miljoen euro. Dat is volgens NAC voorwaarde om mee te kunnen blijven doen in het betaald voetbal op het hoogste niveau.
Vijf jaar geleden schoot de gemeente NAC ook al te hulp door het stadion te kopen van NAC, zodat de noodlijdende club een groot deel van zijn schulden kon afbetalen.
Breda stelt opnieuw wel voorwaarden aan de investering. Zo wordt de huur van het stadion verhoogd en vraagt de gemeente diverse garanties van de voetbalclub.
Met de bekendmaking van de investering in het NAC-stadion liet de gemeente ook weten positief te staan tegenover de plannen voor Steenakker-Zuid, het gebied rondom het stadion. Het consortium Stadionkwartier – bestaande uit NAC, Heja Projectontwikkeling en Hofwegen Projectontwikkeling – wil daar kantoren, een grote supermarkt en winkels bouwen. Eind 2006 sloten de gemeente en het consortium een intentieovereenkomst over de plannen. Die overeenkomst wordt verlengd tot 1 mei 2009, met het voornemen op die om te zetten in een samenwerkingsovereenkomst.
De Bredase gemeenteraad moet de investering nog goedkeuren.

Reageer op dit artikel