nieuws

Meter Megger ontdekt illegale stroomtap

bouwbreed Premium

Illegaal afgetapte elektriciteit voor bijvoorbeeld wietplantages kost energiebedrijven geld. Zo’n illegale tap is snel op te sporen: met een ‘tijd domein reflectometer’ van Megger. Netwerken kunnen tijdens de metingen in bedrijf blijven. Er bestaan verschillende methoden om illegale aansluitingen op te sporen waarvan de toevallige ontdekking de meest bekende is. Beter en sneller gaat het met de TDR2000/2 van Megger. De fabrikant ontwierp het toestel om er breuken in stroomkabels mee te lokaliseren. Het meet daarnaast ook veranderingen die op een illegale tap kunnen wijzen. Zulke aansluitingen komen aan het licht door metingen met elkaar te vergelijken. De waarden wijzen dan op een veranderde inwendige weerstand van de leiding. De meter rekent ook de afstand uit tussen het toestel en de illegale tap. Op dezelfde manier wijst de TDR2000/2 onder meer ook op ongeoorloofde aftakkingen van bewakingscamera’s. In de functie waarvoor de meter van Megger oorspronkelijk bedoeld is zoekt het met sonarpulsen naar bijvoorbeeld breuken en kortsluitingen.

Illegaal afgetapte elektriciteit voor bijvoorbeeld wietplantages kost energiebedrijven geld. Zo’n illegale tap is snel op te sporen: met een ‘tijd domein reflectometer’ van Megger. Netwerken kunnen tijdens de metingen in bedrijf blijven. Er bestaan verschillende methoden om illegale aansluitingen op te sporen waarvan de toevallige ontdekking de meest bekende is. Beter en sneller gaat het met de TDR2000/2 van Megger. De fabrikant ontwierp het toestel om er breuken in stroomkabels mee te lokaliseren. Het meet daarnaast ook veranderingen die op een illegale tap kunnen wijzen. Zulke aansluitingen komen aan het licht door metingen met elkaar te vergelijken. De waarden wijzen dan op een veranderde inwendige weerstand van de leiding. De meter rekent ook de afstand uit tussen het toestel en de illegale tap. Op dezelfde manier wijst de TDR2000/2 onder meer ook op ongeoorloofde aftakkingen van bewakingscamera’s. In de functie waarvoor de meter van Megger oorspronkelijk bedoeld is zoekt het met sonarpulsen naar bijvoorbeeld breuken en kortsluitingen.

Reageer op dit artikel