nieuws

Lichte groei omzetvan bouwmarkten

bouwbreed Premium

De bouwmarkten hebben in oktober 2,7 procent meer omgezet dan in de vergelijkbare maand van vorig jaar. De groei steekt mager af bij de prestaties van de algehele detailhandel.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt voor de detailhandel een groei van 5 procent ten opzichte van oktober 2007. De toename komt voor 2,4 procent uit volume. De overige 2,6 procent is het gevolg van de hogere prijzen.
De bouwmarkten kenden in september nog een groei van 4,2 procent. Over de eerste tien maanden van het jaar bedraagt de toename 2,3 procent.
De doe-het-zelfwinkels realiseerden ten opzichte van een jaar geleden 2,2 procent groei. In de periode januari – oktober stegen de omzetten in vergelijking met dezelfde maanden in 2007 met 1,5 procent.

Reageer op dit artikel