nieuws

Kredietcrisis raakt bouw wolkenkrabbers

bouwbreed Premium

De bouw van wolkenkrabbers wereldwijd wordt behoorlijk getroffen door de kredietcrisis. Van de 1431 gebouwen van meer dan 100 meter hoog waarvan de bouw al is begonnen, zijn de werkzaamheden bij 124 (8,7 procent) gestopt, blijkt uit gegevens van bouwdataleverancier Emporis.

De bouw van wolkenkrabbers wereldwijd wordt behoorlijk getroffen door de kredietcrisis. Van de 1431 gebouwen van meer dan 100 meter hoog waarvan de bouw al is begonnen, zijn de werkzaamheden bij 124 (8,7 procent) gestopt, blijkt uit gegevens van bouwdataleverancier Emporis.
Relatief is Australiëhet zwaarst getroffen met 11,1 procent (4 op de 36) wolkenkrabbers waar voorlopig niet meer aan gewerkt wordt. De VS is goede tweede met 10,3 procent (21 van de 203).
Europa ligt ver onder het gemiddelde met 5,9 procent (7 van de 119). Daarbij gaat het dan ook nog om vijf projecten in Oost-Europa.

Reageer op dit artikel