nieuws

kopkortje14Woningbouwregie krijgt groter mandaat

bouwbreed Premium

De gemeente Amsterdam onderneemt een ultieme poging de bouwproductie te redden. Om de samenwerking tussen markt en overheid te verbeteren krijgt woningbouwregisseur Bob van der Zande extra bevoegdheden. De gemeenten stelt hem in staat procedures te bekorten en partijen eerder bij elkaar te brengen.

Door de kredietcrisis en de economische recessie komt de ruimtelijke ontwikkeling onder druk te staan, voorspelt het gemeentebestuur. Het ontwikkelingsbedrijf OGA ziet een ernstige terugval in de woningproductie. Het afgelopen kwartaal zijn niet of nauwelijks nieuwe bouwprojecten van start gegaan. “Om recht te doen aan de actuele situatie is extra inzet van de woningbouwregisseur noodzakelijk, zodat hij actiever en nog vroeger kan opereren,” aldus de OGA-directie. Van der Zande gaat fulltime aan de slag. Hij legt zijn taken als adjunct-directeur van het ontwikkelingsbedrijf om die reden neer.
Verder benoemt het ontwikkelingsbedrijf een financieel regisseur. Jaap Kroezen moet ervoor zorgen dat Amsterdam vanwege de financiële crisis efficiënter met de nog beschikbare middelen omgaat.

Reageer op dit artikel