nieuws

kopkortje14Stopera Amsterdam herbergt ambtenaren

bouwbreed Premium

Stadsdeel Amsterdam-Centrum ziet definitief af van de bouw van een nieuw stadsdeelkantoor in de Amsterdamse binnenstad. De stadsdeelambtenaren krijgen een plek op het stadhuis. Daarvoor wordt de Stopera ingrijpend gerenoveerd, zo heeft de gemeente gisteren bevestigd. Volgens het stadsdeel biedt de Stopera in principe de mogelijkheid efficiënte werkruimten te bouwen. Ook wordt een nieuw publiekscentrum ingericht. Over de kosten van de verbouwing kan het stadsdeel nog geen duidelijkheid bieden.

Stadsdeel Amsterdam-Centrum ziet definitief af van de bouw van een nieuw stadsdeelkantoor in de Amsterdamse binnenstad. De stadsdeelambtenaren krijgen een plek op het stadhuis. Daarvoor wordt de Stopera ingrijpend gerenoveerd, zo heeft de gemeente gisteren bevestigd. Volgens het stadsdeel biedt de Stopera in principe de mogelijkheid efficiënte werkruimten te bouwen. Ook wordt een nieuw publiekscentrum ingericht. Over de kosten van de verbouwing kan het stadsdeel nog geen duidelijkheid bieden.
Het stadsdeelbestuur heeft jarenlang naar alternatieve huisvesting in de binnenstad gezocht. De verbouwing van een pand aan de Nieuwendijk en nieuwbouw op het Oosterdokseiland verdwenen wegens te hoge kosten of onvoldoende ruimte van het toneel. De Stopera blijft daarnaast in gebruik als stadhuis en onderkomen van de centrale bestuursdienst.

Reageer op dit artikel