nieuws

Kloosterveste

bouwbreed Premium

Gisteren is de bouw van de Multi Functionele Accommodatie in Assen begonnen. Het centrum biedt plaats aan scholen, een kerk, medische voorzieningen, kinderopvang, winkels en 600 woningen. Kloosterveste, zoals het centrum van de nieuwbouwwijk gaat heten, wordt gebouwd in de vorm van een oud stadje compleet met gracht. Het was vorig jaar nog inzet van een juridisch conflict tussen de gemeente en projectontwikkelaar BAM. Assen wilde dat BAM haast maakte met Kloosterveste en dreigde met een kort geding. De kwestie werd onderling geregeld. Als symbolische starthandelingen werden gisteren 40 vlaggen gehesen waarvan 37 gemaakt door leerlingen van basisscholen. Ruim 900 leerlingen en kinderen van de kinderopvang waren bij de feestelijkheden aanwezig. Inmiddels zijn 3000 van de geplande 5500 woningen gerealiseerd en telt de Asser nieuwbouwwijk 10.000 bewoners. Uiteindelijk moeten dit er ongeveer 18.000 worden. Volgens een woordvoerder van projectontwikkelaar BAM zal de ontwikkeling van het project niet lijden onder de dreigende recessie.

Gisteren is de bouw van de Multi Functionele Accommodatie in Assen begonnen. Het centrum biedt plaats aan scholen, een kerk, medische voorzieningen, kinderopvang, winkels en 600 woningen. Kloosterveste, zoals het centrum van de nieuwbouwwijk gaat heten, wordt gebouwd in de vorm van een oud stadje compleet met gracht. Het was vorig jaar nog inzet van een juridisch conflict tussen de gemeente en projectontwikkelaar BAM. Assen wilde dat BAM haast maakte met Kloosterveste en dreigde met een kort geding. De kwestie werd onderling geregeld. Als symbolische starthandelingen werden gisteren 40 vlaggen gehesen waarvan 37 gemaakt door leerlingen van basisscholen. Ruim 900 leerlingen en kinderen van de kinderopvang waren bij de feestelijkheden aanwezig. Inmiddels zijn 3000 van de geplande 5500 woningen gerealiseerd en telt de Asser nieuwbouwwijk 10.000 bewoners. Uiteindelijk moeten dit er ongeveer 18.000 worden. Volgens een woordvoerder van projectontwikkelaar BAM zal de ontwikkeling van het project niet lijden onder de dreigende recessie.

Reageer op dit artikel