nieuws

Klokkenluider WK 2010 in Zuid-Afrika gedood

bouwbreed Premium

Een Zuid-Afrikaanse WK-official die corruptie bij de bouw van een WK-stadion aan de kaak stelde, is in de Zuid-Afrikaanse stad Nelspruit doodgeschoten. Jimmy Mohlala was lid van het organisatiecomité in Nelspruit voor het wereldkampioenschap voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika plaatsvindt. De vermoorde official kwam een jaar geleden in het nieuws toen hij een collega-bestuurslid bij de politie aangaf wegens het aannemen van steekpenningen bij de aanleg van het WK-stadion in Mbombela. Die affaire leidde tot een reeks aantijgingen en onthullingen over fraude in de aanbesteding van de bouw van het stadion. Het complex met 46.000 zitplaatsen moet eind dit jaar worden opgeleverd.

Een Zuid-Afrikaanse WK-official die corruptie bij de bouw van een WK-stadion aan de kaak stelde, is in de Zuid-Afrikaanse stad Nelspruit doodgeschoten. Jimmy Mohlala was lid van het organisatiecomité in Nelspruit voor het wereldkampioenschap voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika plaatsvindt. De vermoorde official kwam een jaar geleden in het nieuws toen hij een collega-bestuurslid bij de politie aangaf wegens het aannemen van steekpenningen bij de aanleg van het WK-stadion in Mbombela. Die affaire leidde tot een reeks aantijgingen en onthullingen over fraude in de aanbesteding van de bouw van het stadion. Het complex met 46.000 zitplaatsen moet eind dit jaar worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel