nieuws

Ierse werkgevers: Lonen 10 procent omlaag

bouwbreed

De Ierse bouwwerkgevers in de Construction Industry Federation willen dat de lonen in de bouw met 10 procent omlaag gaan. De CIF wees al eerder een nationaal loonakkoord met 6 procent verhoging over twee jaar van de hand maar stelt nu dat de lonen zelfs fors omlaag moeten om nog iets van de Ierse bouwsector te redden. Directeur Parlon: “Het loonakkoord ontkent de werkelijkheid waarin de Ierse economie en de bouwsector zich momenteel bevinden. We kunnen ons dit akkoord niet veroorloven en vragen voor tien projecten loonsverlaging om banen in de bouw veilig te stellen.” Parlon wijst erop “dat aannemers gemiddeld 8 procent onder het kostenniveau tenderen om nog wat werk binnen te halen”. Bovendien is de woningbouw, jarenlang de motor van de Ierse economie, volledig tot stilstand gekomen en zijn de woningprijzen al meer dan 30 procent ingezakt.

De Ierse bouwwerkgevers in de Construction Industry Federation willen dat de lonen in de bouw met 10 procent omlaag gaan. De CIF wees al eerder een nationaal loonakkoord met 6 procent verhoging over twee jaar van de hand maar stelt nu dat de lonen zelfs fors omlaag moeten om nog iets van de Ierse bouwsector te redden. Directeur Parlon: “Het loonakkoord ontkent de werkelijkheid waarin de Ierse economie en de bouwsector zich momenteel bevinden. We kunnen ons dit akkoord niet veroorloven en vragen voor tien projecten loonsverlaging om banen in de bouw veilig te stellen.” Parlon wijst erop “dat aannemers gemiddeld 8 procent onder het kostenniveau tenderen om nog wat werk binnen te halen”. Bovendien is de woningbouw, jarenlang de motor van de Ierse economie, volledig tot stilstand gekomen en zijn de woningprijzen al meer dan 30 procent ingezakt.

Reageer op dit artikel