nieuws

Houten loopbrug op transport

bouwbreed

Een 30 meter lange houten brug gaat het zorgcluster en het cultuurcluster in het centrum van Heerlerheide verbinden. De brug is gemaakt in de fabriek van De Groot Vroomshoop en wordt dit weekeinde in zijn geheel naar zijn eindbestemming getransporteerd. De 2,60 meter brede brug weegt 25 ton en is vervaardigd uit gelamineerd vurenhout. De overdekte loopbrug is opgebouwd uit 220 millimeter dikke en 3 meter hoge vollewandliggers en aan beide kanten voorzien van sparingen waarin kozijnen zijn aangebracht. De buitenkant is bekleed met western red cedar. Het verplaatsen en monteren gebeurt met een 180 en 120 tons kraan. De Groot Vroomshoop maakte de brug in opdracht van Bouwbedrijf Jongen uit Landgraaf. Het ontwerp is van Wauben Architects.

Een 30 meter lange houten brug gaat het zorgcluster en het cultuurcluster in het centrum van Heerlerheide verbinden. De brug is gemaakt in de fabriek van De Groot Vroomshoop en wordt dit weekeinde in zijn geheel naar zijn eindbestemming getransporteerd. De 2,60 meter brede brug weegt 25 ton en is vervaardigd uit gelamineerd vurenhout. De overdekte loopbrug is opgebouwd uit 220 millimeter dikke en 3 meter hoge vollewandliggers en aan beide kanten voorzien van sparingen waarin kozijnen zijn aangebracht. De buitenkant is bekleed met western red cedar. Het verplaatsen en monteren gebeurt met een 180 en 120 tons kraan. De Groot Vroomshoop maakte de brug in opdracht van Bouwbedrijf Jongen uit Landgraaf. Het ontwerp is van Wauben Architects.

Reageer op dit artikel