nieuws

Haskoning krijgt groot havenproject in Qatar

bouwbreed Premium

Royal Haskoning gaat samen met het Australische ingenieursbureau WorleyParsons het technisch ontwerp voor de nieuwe haven van Doha, Qatar maken. De technische adviseurs verdienen daarmee samen 33 miljoen dollar.

Royal Haskoning gaat samen met het Australische ingenieursbureau WorleyParsons het technisch ontwerp voor de nieuwe haven van Doha, Qatar maken. De technische adviseurs verdienen daarmee samen 33 miljoen dollar.
Royal Haskoning gaat het masterplan voor de New Doha Port verder uitwerken en het complete technische ontwerp van de havenonderdelen uitwerken. De eerste fase van de nieuwe haven zal in 2014 worden opgeleverd. Het gaat om een gebied van 20 vierkante kilometer. Bij de haven zullen een aantal containerterminals, een graanterminal, een stukgoedterminal en faciliteiten voor de kustwacht worden gebouwd. Ook worden er voorzieningen voor het jacht van de emir neergezet en zal er een aparte haven komen voor de marine van de golfstaat.
Met het totale havenproject is 4 miljard dollar gemoeid. “De timing van het contract laat zien dat Qatar aan de invloed van de wereldwijde crisis weet te ontsnappen”, aldus Al Noaimi, bestuursvoorzitter van de New Doha Port.

Reageer op dit artikel