nieuws

Fundering voor De Steenhouwer

bouwbreed Premium

UtrechtTwee medewerkers van Vroom Funderingstechnieken uit Oosthuizen trillen funderingskorven in de grond voor appartementencomplex De Steenhouwer. Het woongebouw verrijst op de hoek van de Briljantlaan en de Diamantweg in Utrecht. In totaal krijgt het door Claus en Kaan Architecten ontworpen complex 59 woningen. Het gaat om sociale huurwoningen met een oppervlakte tussen 75 en 133 vierkante meter, laat Mitros, de opdrachtgever voor de bouw weten. De huizen worden verdeeld over zeven verdiepingen. Het gebouw komt in de wijk Rotsoord, een oud industriegebied aan de Vaartsche Rijn. De buurt ondergaat de komende jaren een metamorfose, waarbij sommige waardevolle panden blijven behouden, terwijl er ook verschillende woningen aan worden toegevoegd. De Steenhouwer is onderdeel van de stadsvernieuwing in dit gebied. In april 2010 moet het gebouw worden opgeleverd. Hoofdaannemer is Bouwbedrijf H. Pennings uit Rosmalen.

UtrechtTwee medewerkers van Vroom Funderingstechnieken uit Oosthuizen trillen funderingskorven in de grond voor appartementencomplex De Steenhouwer. Het woongebouw verrijst op de hoek van de Briljantlaan en de Diamantweg in Utrecht. In totaal krijgt het door Claus en Kaan Architecten ontworpen complex 59 woningen. Het gaat om sociale huurwoningen met een oppervlakte tussen 75 en 133 vierkante meter, laat Mitros, de opdrachtgever voor de bouw weten. De huizen worden verdeeld over zeven verdiepingen. Het gebouw komt in de wijk Rotsoord, een oud industriegebied aan de Vaartsche Rijn. De buurt ondergaat de komende jaren een metamorfose, waarbij sommige waardevolle panden blijven behouden, terwijl er ook verschillende woningen aan worden toegevoegd. De Steenhouwer is onderdeel van de stadsvernieuwing in dit gebied. In april 2010 moet het gebouw worden opgeleverd. Hoofdaannemer is Bouwbedrijf H. Pennings uit Rosmalen.
Foto: Ton Borsboom
Tekst: Mario Silvester

Reageer op dit artikel