nieuws

Fundeon: Blijf leerlingen opleiden

bouwbreed Premium

De beste remedie om te zorgen dat de instroom op peil blijft en vakkrachten behouden blijven voor de bouw, is de eerste groep te blijven opleiden en de tweede naar de schoolbanken te sturen voor verdere opleidingen. Dat schrijft Frans Kokke, directeur Markt en Ontwikkeling van Fundeon in deze krant.

De beste remedie om te zorgen dat de instroom op peil blijft en vakkrachten behouden blijven voor de bouw, is de eerste groep te blijven opleiden en de tweede naar de schoolbanken te sturen voor verdere opleidingen. Dat schrijft Frans Kokke, directeur Markt en Ontwikkeling van Fundeon in deze krant.
De bouw zal, als de kredietcrisis voorbij is, maar al te hard vaklieden en jong bloed nodig hebben om aan de vraag naar bouwwerken te kunnen voldoen. Wetende dat de komende jaren al een forse uitstroom zal plaatsvinden van oudere bouwvakkers, is het zaak om nu maatregelen te nemen die helpen voldoende capaciteit ook in de toekomst veilig te stellen, vindt Kokke. Het scholingsfonds en de overheid moeten daaraan bijdragen.
> Opinie 9

Reageer op dit artikel