nieuws

Eurlings: Genoeg tijd voor onderhoud spoor

bouwbreed

Volgens verkeersminister Eurlings is er “voldoende tijd en spoorcapaciteit beschikbaar voor spooronderhoud. Hierbij staat de veiligheid van baanwerkers voorop”. Eurlings zegt dit in reactie op een onderzoek van FNV Bondgenoten over het spooronderhoud. Hij kan zich niet vinden in de belangrijkste conclusies van het onderzoek.

Volgens verkeersminister Eurlings is er “voldoende tijd en spoorcapaciteit beschikbaar voor spooronderhoud. Hierbij staat de veiligheid van baanwerkers voorop”. Eurlings zegt dit in reactie op een onderzoek van FNV Bondgenoten over het spooronderhoud. Hij kan zich niet vinden in de belangrijkste conclusies van het onderzoek.
Wel deelt de bewindsman de zorgen van FNV Bondgenoten om voldoende gekwalificeerd personeel te behouden voor onderhoud aan het spoor, dat vaak in de nacht moet plaatsvinden. Verder wil Eurlings dat de spoorbeheerder “in overleg met alle betrokken partijen bekijkt in hoeverre het nodig en mogelijk is het treinverkeer minder, maar langer buiten dienst te stellen”.

Reageer op dit artikel