nieuws

Eerste proefdijk bezwijkt

bouwbreed Premium

De eerste proefdijk op openluchtlab de IJkdijk bezwijkt in september. Geen paniek, het was voorzien. Voor het bezwijken van de 100 meter lange en 6 meter hoge dijk waren drie kunstmatige ingrepen nodig. De onderzoekers hadden nog twee bezwijktroeven achter de hand. De IJkdijk is een openluchtlaboratorium voor dijken in het Groningse Bellingwedde. De dijk stortte op de derde dag na de aanvang van de proef in. Met minstens dertien verschillende sensortechnieken en camera’s werd de ontwikkeling van de doorbraak vastgelegd. Onderzocht wordt of een reeks van deze technieken iets toevoegt aan de huidige. Bovendien willen de onderzoekers het faalmechanisme macrostabiliteit beter begrijpen.

De eerste proefdijk op openluchtlab de IJkdijk bezwijkt in september. Geen paniek, het was voorzien. Voor het bezwijken van de 100 meter lange en 6 meter hoge dijk waren drie kunstmatige ingrepen nodig. De onderzoekers hadden nog twee bezwijktroeven achter de hand. De IJkdijk is een openluchtlaboratorium voor dijken in het Groningse Bellingwedde. De dijk stortte op de derde dag na de aanvang van de proef in. Met minstens dertien verschillende sensortechnieken en camera’s werd de ontwikkeling van de doorbraak vastgelegd. Onderzocht wordt of een reeks van deze technieken iets toevoegt aan de huidige. Bovendien willen de onderzoekers het faalmechanisme macrostabiliteit beter begrijpen.

Reageer op dit artikel