nieuws

Een miljoen bonus bij renovatie N475

bouwbreed

Een bonus van ruim 1 miljoen euro bij een contract van nog geen 5 miljoen euro. Dura Vermeer/Grontmij incasseerde 200 maal 5000 euro door de N475 razendsnel te renoveren. De combinatie gaf weg al na veertien werkdagen weer vrij, terwijl de provincie op 214 dagen had gerekend. De beloning was zo hoog, omdat de opdrachtgever veel overlast verwachtte van werkzaamheden op de enige toegangsweg naar Ouderkerk van den IJssel.

Een bonus van ruim 1 miljoen euro bij een contract van nog geen 5 miljoen euro. Dura Vermeer/Grontmij incasseerde 200 maal 5000 euro door de N475 razendsnel te renoveren. De combinatie gaf weg al na veertien werkdagen weer vrij, terwijl de provincie op 214 dagen had gerekend. De beloning was zo hoog, omdat de opdrachtgever veel overlast verwachtte van werkzaamheden op de enige toegangsweg naar Ouderkerk van den IJssel.
De korte bouwtijd gaf de doorslag bij de gunning aan Dura/Vermeer/Grontmij. Zij hoogden de door de verzakte weg op met eps op. Tijdens de uitvoering werkten de wegenbouwers 20 uur per dag in twee ploegen door, maar niet op zondag.
> aanbestedingen 14

Reageer op dit artikel