nieuws

Dubbelgekromd

bouwbreed Premium

Architect Alette van Aalst 0x26 Partners tekende dubbelgekromde vlakken voor de pijlers van een viaduct in de verbrede A2 ter hoogte van Vinkeveen. Voor Hendriks Precon was het een hele toer om sterke bekistingen te fabriceren die goed op elkaar aansluiten en geen ruimte geven voor lekwater. Want het beton dat hoofdaannemer Van Hattum en Blankevoort in de kist stort is allemaal zichtwerk. De kist moet regelmatig worden aangepast omdat de pijlers niet allemaal even breed zijn. Per keer worden twee kolommen en de balk daar bovenop gestort.

Architect Alette van Aalst 0x26 Partners tekende dubbelgekromde vlakken voor de pijlers van een viaduct in de verbrede A2 ter hoogte van Vinkeveen. Voor Hendriks Precon was het een hele toer om sterke bekistingen te fabriceren die goed op elkaar aansluiten en geen ruimte geven voor lekwater. Want het beton dat hoofdaannemer Van Hattum en Blankevoort in de kist stort is allemaal zichtwerk. De kist moet regelmatig worden aangepast omdat de pijlers niet allemaal even breed zijn. Per keer worden twee kolommen en de balk daar bovenop gestort.

Reageer op dit artikel