nieuws

Dochters Hochtief scoren 1,2 miljard

bouwbreed Premium

Dochterbedrijven van de Duitse bouwer Hochtief hebben voor 1,2 miljard euro opdrachten binnengehaald. Het Amerikaanse concern Turner zet in Cincinnati een 41 verdiepingen hoge kantoortoren neer. De wolkenkrabber met 74.000 vierkante meter kantoorvloer wordt een milieuvriendelijk gebouw volgens de Amerikaanse standaard Leed. De order brengt 165 miljoen euro in het laadje. De Great American Tower wordt het hoogste gebouw in Cincinnati, de stad aan de Ohio die zijn naam te danken heeft aan een genootschap van uit de Burgeroorlog teruggekeerde officieren.

Dochterbedrijven van de Duitse bouwer Hochtief hebben voor 1,2 miljard euro opdrachten binnengehaald. Het Amerikaanse concern Turner zet in Cincinnati een 41 verdiepingen hoge kantoortoren neer. De wolkenkrabber met 74.000 vierkante meter kantoorvloer wordt een milieuvriendelijk gebouw volgens de Amerikaanse standaard Leed. De order brengt 165 miljoen euro in het laadje. De Great American Tower wordt het hoogste gebouw in Cincinnati, de stad aan de Ohio die zijn naam te danken heeft aan een genootschap van uit de Burgeroorlog teruggekeerde officieren.
Een joint venture rondom de groep Al Habtoor Leighton bouwt in Dubai voor ruim een miljard euro een nieuwe pier op de luchthaven van het oliestaatje. De Hochtiefdochter werkt samen met Murry 0x26 Roberts (40 procent) en Takenaka (20 procent). Het aandeel van Al Habtoor Leighton bedraagt 408 miljoen euro. De nieuwe pier op de luchthaven krijgt een hal van 645 meter lengte en levert een nuttig vloeroppervlakte op van 528.000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel