nieuws

DHV ontwikkelt nieuwevisserijhavens in Ghana

bouwbreed

DHV ontwikkelt de komende jaren veertien nieuwe visserijhavens in Ghana. Dat heeft het ingenieurs- en adviesbureau vrijdag bekendgemaakt. De kosten liggen rond de 150 miljoen dollar (117 miljoen euro). Volgens Ben Reeskamp, directeur havens en waterwegen bij DHV, zal de aanleg van de havens de levensstandaard van de kustbewoners in het Afrikaanse land aanzienlijk verbeteren. Nu werken vissers er nog vrijwel alleen vanaf het strand. De havens zorgen onder meer voor een betere beschutting van vissersboten en betere arbeidsomstandigheden voor vissers. Ook komen er voorzieningen die zorgen voor een schone verwerking van vis, wat de export moet bevorderen.

DHV ontwikkelt de komende jaren veertien nieuwe visserijhavens in Ghana. Dat heeft het ingenieurs- en adviesbureau vrijdag bekendgemaakt. De kosten liggen rond de 150 miljoen dollar (117 miljoen euro). Volgens Ben Reeskamp, directeur havens en waterwegen bij DHV, zal de aanleg van de havens de levensstandaard van de kustbewoners in het Afrikaanse land aanzienlijk verbeteren. Nu werken vissers er nog vrijwel alleen vanaf het strand. De havens zorgen onder meer voor een betere beschutting van vissersboten en betere arbeidsomstandigheden voor vissers. Ook komen er voorzieningen die zorgen voor een schone verwerking van vis, wat de export moet bevorderen.
DHV ontwerpt onder meer golfbrekers en kademuren en neemt ook de infrastructuur en de gebouwen voor zijn rekening. De president van Ghana heeft het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste drie havens.

Reageer op dit artikel