nieuws

Denen pompen 12 miljard in infra

bouwbreed Premium

De Deense rijksoverheid zal de mobiliteit de komende tien jaar sterk verbeteren met een infrastructuurfonds van 12 miljard euro. Dat staat in het maandag door de regering in Kopenhagen gepresenteerde transportplan.

De Deense rijksoverheid zal de mobiliteit de komende tien jaar sterk verbeteren met een infrastructuurfonds van 12 miljard euro. Dat staat in het maandag door de regering in Kopenhagen gepresenteerde transportplan.
Volgens verkeersminister Lars Barfoed voorziet het raamplan in een volledig vernieuwd beleid waarmee de verkeersindigestie zowel als de CO2-emissie zal worden teruggebracht. Concreet wordt ingezet op een grondige modernisering van het spoorwegnet en uitbouw van de wegencapaciteit op de punten waar zich de grootste knelpunten voordoen.

Reageer op dit artikel