nieuws

Burgfonds staakt project De Hallen

bouwbreed

Burgfonds wil niet verder met de ontwikkeling van cultuurcentrum De Hallen in Amsterdam Oud-West. Initiatiefnemer stichting Culturele Hoofdstad Amsterdam is met woonstichting De Key in gesprek over overname van de plannen. Nog dit jaar volgt daarover uitsluitsel, zo verklaart een woordvoerder van De Key.

Burgfonds wil niet verder met de ontwikkeling van cultuurcentrum De Hallen in Amsterdam Oud-West. Initiatiefnemer stichting Culturele Hoofdstad Amsterdam is met woonstichting De Key in gesprek over overname van de plannen. Nog dit jaar volgt daarover uitsluitsel, zo verklaart een woordvoerder van De Key.
De voormalige tramremise moet onderdak bieden aan diverse theaterzalen, horecavoorzieningen en een openbare bibliotheek. De herontwikkeling vraagt een investering van naar schatting 50 miljoen euro. Volgens de oorspronkelijke plannen moet het complex medio 2010 zijn deuren openen. Burgfonds wil niet nader toelichten waarom het zich terugtrekt uit het project. Naar verluidt speelt de kredietcrisis daarbij een belangrijke rol.
De herinrichting van het Hallengebied liep eerder dit jaar ook al averij op. Aangrenzend aan de oude remise zou stadsdeel Oud-West een nieuw stadsdeelkantoor en een ondergrondse werf bouwen. Dat plan is vanwege kostenoverschrijdingen afgeblazen en omgezet in kantoorontwikkeling voor de commerciële markt.

Reageer op dit artikel