nieuws

Bermmaaier krijgt Zweedse staalprijs

bouwbreed

Kuhn krijgt de Swedish Steel Prize 2008 voor zijn bermmaaier Pro-Longer. De Franse machinebouwer bouwde die uit hogesterktestaal van SSAB Tunnplåt. Met als voordelen een lichter en sterker aanbouwgereedschap dat brandstof en het milieu spaart. De nieuwe bermmaaier van Kuhn zit aan het uiteinde van een zwenkarm die weer aan een tractor vast zit. Geledingen in de arm zorgen ervoor dat de maaikorf overal bij kan. Tijdens het maaien moet de arm grote wringkrachten weerstaan, het gevolg van het oneffen terrein waarover de tractor veelal rijdt. Het gewicht van de maaier bepaalt daarmee de slijtage: minder kilo’s betekent minder slijtage. Door het verminderde gewicht neemt ook de kans af dat de tractor omvalt wanneer de maaiarm (te) ver uitsteekt.

Kuhn krijgt de Swedish Steel Prize 2008 voor zijn bermmaaier Pro-Longer. De Franse machinebouwer bouwde die uit hogesterktestaal van SSAB Tunnplåt. Met als voordelen een lichter en sterker aanbouwgereedschap dat brandstof en het milieu spaart. De nieuwe bermmaaier van Kuhn zit aan het uiteinde van een zwenkarm die weer aan een tractor vast zit. Geledingen in de arm zorgen ervoor dat de maaikorf overal bij kan. Tijdens het maaien moet de arm grote wringkrachten weerstaan, het gevolg van het oneffen terrein waarover de tractor veelal rijdt. Het gewicht van de maaier bepaalt daarmee de slijtage: minder kilo’s betekent minder slijtage. Door het verminderde gewicht neemt ook de kans af dat de tractor omvalt wanneer de maaiarm (te) ver uitsteekt.

Reageer op dit artikel