nieuws

Almelo selecteert architecten stadhuis

bouwbreed Premium

De gemeente Almelo heeft zeven architectenbureaus geselecteerd die een uitnodiging krijgen het nieuwe stadhuis te ontwerpen. Het gaat om de bureaus Claus en Kraan, EGM, Jo Coenen en Co, Kraaijvanger Urbis, Mecanoo, Meijer en Van Schooten en RAU. Voor de aanbestedingsprocedure hadden zich twintig architectenbureaus ingeschreven. Het nieuwe stadhuis komt op de hoek Wierdensestraat/Markt en krijgt een vloeroppervlakte van 17.800 vierkante meter. De gemeente wil in 2011 beginnen met de bouw, die twee jaar duurt. Het nieuwe stadhuis maakt deel uit van een reconstructie van de binnenstad, waar de nieuwe wijk Waterrijk komt en het Overijssels Kanaal wordt doorgetrokken tot aan de Grote Markt. Met de drie projecten is een bedrag gemoeid van 1,4 miljard euro. De gemeente werkt bij de uitvoering nauw samen met Dura Vermeer en Kondor Wessels Projecten. Almelo verwacht dat de reconstructie van de binnenstad zo’n vijftien jaar gaat duren. Het levert de bouw 1000 extra banen en 5500 nieuwe woningen op, aldus de gemeente.

De gemeente Almelo heeft zeven architectenbureaus geselecteerd die een uitnodiging krijgen het nieuwe stadhuis te ontwerpen. Het gaat om de bureaus Claus en Kraan, EGM, Jo Coenen en Co, Kraaijvanger Urbis, Mecanoo, Meijer en Van Schooten en RAU. Voor de aanbestedingsprocedure hadden zich twintig architectenbureaus ingeschreven. Het nieuwe stadhuis komt op de hoek Wierdensestraat/Markt en krijgt een vloeroppervlakte van 17.800 vierkante meter. De gemeente wil in 2011 beginnen met de bouw, die twee jaar duurt. Het nieuwe stadhuis maakt deel uit van een reconstructie van de binnenstad, waar de nieuwe wijk Waterrijk komt en het Overijssels Kanaal wordt doorgetrokken tot aan de Grote Markt. Met de drie projecten is een bedrag gemoeid van 1,4 miljard euro. De gemeente werkt bij de uitvoering nauw samen met Dura Vermeer en Kondor Wessels Projecten. Almelo verwacht dat de reconstructie van de binnenstad zo’n vijftien jaar gaat duren. Het levert de bouw 1000 extra banen en 5500 nieuwe woningen op, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel