nieuws

Zweeds LKAB steekt 1,3 miljard in mijn

bouwbreed

Het Zweedse staalwinningsbedrijf LKAB steekt 1,3 miljard euro in zijn ijzerertsmijn in Kiruna. De Zweden pakken een heel nieuw zg. hoofdniveau ofwel ertsader aan en waarborgen daarmee de voortzetting van de ertswinning tot 2030. Dat heeft LKAB woensdag meegedeeld. Van het te investeren bedrag gaat het grootste deel 1 miljard euro – naar de aanleg van infrastructuur zoals wegen en ventilatievoorzieningen. Directietopman Ola Johnson noemt het initiatief een duidelijk signaal, dat het mijnbedrijf het nodige vertrouwen heeft in de toekomst en door wil gaan met de winning van het ‘milieuvriendelijkste ijzererts ter wereld.’ LKAB financiert de investering uit de winst en kan daarom onafhankelijk van de globale financiële crisis opereren, onderstreept Johnson. In de eerste 9 maanden van dit jaar liep het operationele resultaat ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar op met ruim 102 procent naar 985 miljoen euro terwijl de omzet steeg met 42 procent naar 1,8 miljard. LKAB is in Nederland van de partij met een bedrijf voor de bewerking en opslag van magnetiet en dolomiet in Moerdijk.

Het Zweedse staalwinningsbedrijf LKAB steekt 1,3 miljard euro in zijn ijzerertsmijn in Kiruna. De Zweden pakken een heel nieuw zg. hoofdniveau ofwel ertsader aan en waarborgen daarmee de voortzetting van de ertswinning tot 2030. Dat heeft LKAB woensdag meegedeeld. Van het te investeren bedrag gaat het grootste deel 1 miljard euro – naar de aanleg van infrastructuur zoals wegen en ventilatievoorzieningen. Directietopman Ola Johnson noemt het initiatief een duidelijk signaal, dat het mijnbedrijf het nodige vertrouwen heeft in de toekomst en door wil gaan met de winning van het ‘milieuvriendelijkste ijzererts ter wereld.’ LKAB financiert de investering uit de winst en kan daarom onafhankelijk van de globale financiële crisis opereren, onderstreept Johnson. In de eerste 9 maanden van dit jaar liep het operationele resultaat ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar op met ruim 102 procent naar 985 miljoen euro terwijl de omzet steeg met 42 procent naar 1,8 miljard. LKAB is in Nederland van de partij met een bedrijf voor de bewerking en opslag van magnetiet en dolomiet in Moerdijk.

Reageer op dit artikel