nieuws

Zes gewonden na instorten houten trap

bouwbreed Premium

In een trappenhuis van het Sieboldhuis in Leiden is de bevestiging van een houten steektrap bezweken onder de last van zeven bezoekers. Een van hen kon op het bordes springen, de andere zes raakten gewond. De oorzaak is waarschijnlijk een constructiefout. Het museum blijft gesloten gedurende het bouwkundig onderzoek. Ook is een gerechtelijk onderzoek ingesteld. Heijmans IBC Servicebouw uit Leiderdorp heeft het Sieboldhuis vier jaar geleden grondig gerestaureerd naar een ontwerp van de Japanse architect Morika Kira. Toen is ook het trappenhuis gebouwd. Het pand is eigendom van de Rijksgebouwendienst en dateert van de zestiende eeuw.

In een trappenhuis van het Sieboldhuis in Leiden is de bevestiging van een houten steektrap bezweken onder de last van zeven bezoekers. Een van hen kon op het bordes springen, de andere zes raakten gewond. De oorzaak is waarschijnlijk een constructiefout. Het museum blijft gesloten gedurende het bouwkundig onderzoek. Ook is een gerechtelijk onderzoek ingesteld. Heijmans IBC Servicebouw uit Leiderdorp heeft het Sieboldhuis vier jaar geleden grondig gerestaureerd naar een ontwerp van de Japanse architect Morika Kira. Toen is ook het trappenhuis gebouwd. Het pand is eigendom van de Rijksgebouwendienst en dateert van de zestiende eeuw.

Reageer op dit artikel