nieuws

Zeist broedt op wijk van 1250 woningen

bouwbreed Premium

Er komen mogelijk 1250 woningen in de wijk Kerkebosch in Zeist. Het gemeentebestuur en woningcorporatie De Seyster Veste hebben met het masterplan voor de wijk ingestemd. De huizen worden gerealiseerd in verschillende typen en prijsklassen. Kerkebosch moet een milieuvriendelijke wijk worden die midden in het bos komt te liggen. Partijen leggen bij de bouw de nadruk op energiebesparing. Voor de bewoners van Kerkebosch dalen daardoor de energiekosten aanzienlijk gaan. Zeist wil dat de wijk tot de ‘groene koploper’ van de provincie Utrecht gaat behoren. Om plaats te maken voor de nieuwbouw worden 708 huurwoningen gesloopt. De bouw kan medio 2011 beginnen. Een jaar later volgt de oplevering van de eerste woningen.

Er komen mogelijk 1250 woningen in de wijk Kerkebosch in Zeist. Het gemeentebestuur en woningcorporatie De Seyster Veste hebben met het masterplan voor de wijk ingestemd. De huizen worden gerealiseerd in verschillende typen en prijsklassen. Kerkebosch moet een milieuvriendelijke wijk worden die midden in het bos komt te liggen. Partijen leggen bij de bouw de nadruk op energiebesparing. Voor de bewoners van Kerkebosch dalen daardoor de energiekosten aanzienlijk gaan. Zeist wil dat de wijk tot de ‘groene koploper’ van de provincie Utrecht gaat behoren. Om plaats te maken voor de nieuwbouw worden 708 huurwoningen gesloopt. De bouw kan medio 2011 beginnen. Een jaar later volgt de oplevering van de eerste woningen.

Reageer op dit artikel