nieuws

Zaken vertragenbij Eiffage

bouwbreed

De op twee na grootste Franse aannemer Eiffage heeft over het derde kwartaal een omzet geboekt van 3,391 miljard euro. Dat is 7,1 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar terwijl in het tweede kwartaal nog een omzetgroei van 12,6 procent werd geboekt.

De op twee na grootste Franse aannemer Eiffage heeft over het derde kwartaal een omzet geboekt van 3,391 miljard euro. Dat is 7,1 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar terwijl in het tweede kwartaal nog een omzetgroei van 12,6 procent werd geboekt.
Het opdrachtenboek stond begin oktober op 9,9 miljard euro, 1,8 procent minder dan in de twee voorafgaande kwartalen. Die portefeuille is goed voor 10,5 maanden werk terwijl drie maanden geleden nog voor elf maanden werk in voorraad was.
De divisie ‘werken’ waartoe ook de bouw en de civieltechniek behoort, zag de kwartaalomzet met 8,4 procent toenemen. De feitelijke bouw neemt daarbij een miljard euro aan omzet voor haar rekening terwijl bij openbare werken de groei beperkt bleef tot 1,2 procent tot iets boven de een miljard. Eiffage is vooral te spreken over de situatie in Frankrijk zelf en daarnaast in Polen en Tsjechië terwijl aan de andere kant Spanje blijft lijden onder een sterke inkrimping. Bij het tolwegenbedrijf APRR nam de omzet met 0,4 procent toe naar 524 miljoen. Eiffage meldt hier echter wel dat het aantal gereden kilometers over de APRR-wegen de laatste tijd begint terug te lopen.

Reageer op dit artikel