nieuws

Woonboulevard bij Gelredome

bouwbreed Premium

De gemeente Arnhem onderzoekt de mogelijkheid om bij het stadion Gelredome in Arnhem-Zuid een woonboulevard met een oppervlakte van 54.000 vierkante meter te realiseren.

Het voornemen valt echter niet in goede aarde bij het gemeentebestuur van Nijmegen, die de bouw van het woonwinkelcentrum tussen de A325, de A15 en het dorp Ressen verkiest.
Als Arnhem het project daadwerkelijk van de grond tilt, moet het bestemmingsplan voor het Gelredome worden aangepast. Het stadion is eigendom van projectontwikkelaar Eurocommerce. De vestiging van een woonboulevard is te combineren met andere voorzieningen zoals een hotel en een congrescentrum. Het college van B en W vindt de centraalgelegen plek bij het Gelredome gunstig omdat veel woonwinkels verspreid liggen in de stad en regio.
Enkele jaren eerder kwam bij de Stadsregio Arnhem-Nijmegen de locatie bij Ressen als beste plek voor een woonboulevard uit de bus. Nijmegen heeft nog steeds geen concrete plannen op tafel gelegd. Wel stelt de gemeente het voornemen van Arnhem niet als een ‘bedreiging’ te zien. Want Nijmegen blijft de mogelijkheden voor een woonwinkelcentrum tussen de A325 en A15 onderzoeken. ‘Ressen’ is volgens de gemeente een ‘potentierijke locatie’.

Reageer op dit artikel