nieuws

Wonen aan hetMarkermeer

bouwbreed Premium

LelystadNaar een idee van het Berlijnse architectenbureau Krier en Kohl wordt aan de oever van het Markermeer het woongebied Batavia Haven ontwikkeld. Aan een cirkelvormige binnenhaven, geïnspireerd op de natuurlijke baai van het vroegere Batavia in voormalig Nederlands-Indië, verrijzen in totaal 450 woningen. De vijf woongebouwen komen aan een boulevard te liggen met maritieme winkels, restaurants en terrassen. Toekomstige bewoners zien de Bruine Vloot langs varen. Ook de Nederlandse architectenbureaus Molenaar en Van der Winden en Attika Architecten werkten mee aan het plan. Aannemingsbedrijf Van Wijnen heeft het eerste appartementengebouw bijna klaar. Woongebouw Batavia I biedt een grote variatie aan woningen: van ‘torenpenthouses’ met grote terrassen en ‘vleugelwoningen’ van 240 vierkante meter tot woningen met een werkruimte op de begane grond en zelfstandige sociale huurwoningen voor mensen met een verstandelijke beperking. De ligging op het zuidwesten, zo meldt Ontwikkelingscombinatie Batavia Haven, staat garant voor prachtige zonsondergangen.

LelystadNaar een idee van het Berlijnse architectenbureau Krier en Kohl wordt aan de oever van het Markermeer het woongebied Batavia Haven ontwikkeld. Aan een cirkelvormige binnenhaven, geïnspireerd op de natuurlijke baai van het vroegere Batavia in voormalig Nederlands-Indië, verrijzen in totaal 450 woningen. De vijf woongebouwen komen aan een boulevard te liggen met maritieme winkels, restaurants en terrassen. Toekomstige bewoners zien de Bruine Vloot langs varen. Ook de Nederlandse architectenbureaus Molenaar en Van der Winden en Attika Architecten werkten mee aan het plan. Aannemingsbedrijf Van Wijnen heeft het eerste appartementengebouw bijna klaar. Woongebouw Batavia I biedt een grote variatie aan woningen: van ‘torenpenthouses’ met grote terrassen en ‘vleugelwoningen’ van 240 vierkante meter tot woningen met een werkruimte op de begane grond en zelfstandige sociale huurwoningen voor mensen met een verstandelijke beperking. De ligging op het zuidwesten, zo meldt Ontwikkelingscombinatie Batavia Haven, staat garant voor prachtige zonsondergangen.
Foto: Ronald Bakker; tekst: Bert Pots

Reageer op dit artikel