nieuws

Winst vastgoedbedrijf Corio met 4,5 procent omhoog

bouwbreed Premium

Corio heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een direct resultaat geboekt van 155,9 miljoen euro. Dit betekent een stijging van 4,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het vastgoedbedrijf bekendgemaakt.

Het directe resultaat, oftewel de winst uit verhuur, was iets lager dan de gemiddelde verwachting van vier geraadpleegde analisten. Zij gingen uit van een winst van 157 miljoen euro.
Corio zei vast te houden aan zijn eerder afgegeven verwachting voor heel 2008. Het concern rekent erop dat het directe resultaat per aandeel ongeveer gelijk zal zijn aan dat in 2007 toen het 3,07 euro bedroeg.
Corio heeft eind september de portefeuille getaxeerd. De eerste drie kwartalen van het jaar daalde de waarde van de bezittingen van Corio met 61,7 miljoen euro. Vooral in Frankrijk en Spanje moest Corio flink afschrijven. De Franse investeringen werden 87,1 miljoen euro minder waard, terwijl de Spaanse bezittingen met 29,9 procent in waarde daalden.
Door de afwaarderingen kwam het indirect resultaat uit de voortgezette bedrijfsactiviteiten uit op 81,9 miljoen euro negatief. Vorig jaar bedroeg het indirect resultaat nog 238,7 miljoen euro positief.
De huuropbrengsten van het bedrijf stegen ten opzichte van de eerste negen maanden van 2007 met 18,1 procent tot 220,1 miljoen euro. De bezettingsgraad steeg met 0,2 procent tot 96,6 procent.

Reageer op dit artikel