nieuws

Windkrachtinvestering Zweden loopt fors op

bouwbreed

Een door het Zweedse energieagentschap Energimyndigheten – een overheidsinstantie – op verzoek van de regering ontwikkeld plan van aanpak voorziet in de uitbouw van de windturbinecapaciteit met in totaal 30 terrawattuur (TWh) in de komende ruim 10 jaar. Hiervan kan volgens het agentschap 10 TWh worden gerealiseerd aan land, de rest op zee. De doelstellingen vergen naar schatting rond de 15 miljard euro. Op dit moment wordt volgens Energimyndigheten en windkrachtbrancheorganisatie Svensk Energi ook al flink geïnvesteerd in de plaatsing van turbines. In 2009 verdubbelen zich de investeringen ten opzichte van het lopende jaar naar 800 miljoen euro.

Een door het Zweedse energieagentschap Energimyndigheten – een overheidsinstantie – op verzoek van de regering ontwikkeld plan van aanpak voorziet in de uitbouw van de windturbinecapaciteit met in totaal 30 terrawattuur (TWh) in de komende ruim 10 jaar. Hiervan kan volgens het agentschap 10 TWh worden gerealiseerd aan land, de rest op zee. De doelstellingen vergen naar schatting rond de 15 miljard euro. Op dit moment wordt volgens Energimyndigheten en windkrachtbrancheorganisatie Svensk Energi ook al flink geïnvesteerd in de plaatsing van turbines. In 2009 verdubbelen zich de investeringen ten opzichte van het lopende jaar naar 800 miljoen euro.

Reageer op dit artikel