nieuws

Werk aan de A12 bij Ede

bouwbreed Premium

Het viaduct dat deel uitmaakt van de aansluiting van Rondweg Oost Veenendaal (N233) op de A12 wordt voorzien van afstandhouders waarop de vangrail wordt geplaatst. Van Straten Geleiderail voert de klus uit. Komende vrijdag wordt de Rondweg Oost officieel geopend.De aansluiting is onderdeel van een groot aantal verkeersmaatregelen op de A12 tussen Veenendaal en Ede. Rijkswaterstaat verbreedt de snelweg in beide richtingen met spitsstroken. Een deel van de werkzaamheden tussen Veenendaal en knooppunt Maanderbroek is bijna klaar. Tussen het knooppunt en Ede gaat Rijkswaterstaat de komende periode verder met de aanleg van geluidwerende voorzieningen, de bouw van twee viaducten en het aanbrengen van technische voorzieningen om de spitsstroken goed te kunnen bedienen.Het totale project is medio 2009 klaar.

Het viaduct dat deel uitmaakt van de aansluiting van Rondweg Oost Veenendaal (N233) op de A12 wordt voorzien van afstandhouders waarop de vangrail wordt geplaatst. Van Straten Geleiderail voert de klus uit. Komende vrijdag wordt de Rondweg Oost officieel geopend.De aansluiting is onderdeel van een groot aantal verkeersmaatregelen op de A12 tussen Veenendaal en Ede. Rijkswaterstaat verbreedt de snelweg in beide richtingen met spitsstroken. Een deel van de werkzaamheden tussen Veenendaal en knooppunt Maanderbroek is bijna klaar. Tussen het knooppunt en Ede gaat Rijkswaterstaat de komende periode verder met de aanleg van geluidwerende voorzieningen, de bouw van twee viaducten en het aanbrengen van technische voorzieningen om de spitsstroken goed te kunnen bedienen.Het totale project is medio 2009 klaar.
Foto en tekst: APA

Reageer op dit artikel