nieuws

Vlaamse aannemers blijken gemakkelijk doelwit voor dieven

bouwbreed Premium

Vorig jaar is ruim 55 procent van de Vlaamse aannemers bestolen, 42 procent van hen kreeg zelfs meer dan één keer dieven op bezoek. Bovendien blijkt het aantal diefstallen fors toe te nemen. Dat blijkt uit een enquête van de Bouwunie, die de kleinere aannemers in Vlaanderen vertegenwoordigt. Twee derde van de aannemers in Vlaanderen heeft geïnvesteerd in maatregelen om diefstallen op hun werven te weren of is dat van plan.

Vorig jaar is ruim 55 procent van de Vlaamse aannemers bestolen, 42 procent van hen kreeg zelfs meer dan één keer dieven op bezoek. Bovendien blijkt het aantal diefstallen fors toe te nemen. Dat blijkt uit een enquête van de Bouwunie, die de kleinere aannemers in Vlaanderen vertegenwoordigt. Twee derde van de aannemers in Vlaanderen heeft geïnvesteerd in maatregelen om diefstallen op hun werven te weren of is dat van plan.
De Vlaamse overheid stimuleert antidiefstalmaatregelen fiscaal. Volgens de Bouwunie zijn aannemers een gemakkelijk doelwit voor de dieven omdat hun bouwwerven vaak aan de openbare weg liggen. Ook het feit dat de bouwwerven dikwijls groot zijn en daardoor lastig helemaal af te sluiten, trekt dieven aan. Daarbij komt nog dat het praktisch ondoenlijk is aan het einde van een werkdag alle bouwmaterialen en -machines veilig op te bergen. Over de identiteit van de dieven zegt de Bouwunie niets, maar volgens de Belgische politie gaat het dikwijls om rondtrekkende kleinere bendes uit binnen- en buitenland. Vaak stelen die op bestelling, vooral als het gaat om allerlei machines en voertuigen die in de bouw worden gebruikt.

Reageer op dit artikel