nieuws

Vancouver 2010 dreigt op fiasco uit te draaien

bouwbreed Premium

De bouw van het Olympisch dorp voor de Winterspelen van 2010 dreigt financieel uit de hand te lopen. De gemeente heeft inmiddels al een extra krediet gevoteerd van 100 miljoen Canadese dollar (ruim 64 miljoen euro). Dit komt bovenop een eerdere garantiestelling van bijna 200 miljoen Canadese dollar.

De bouw van het Olympisch dorp voor de Winterspelen van 2010 dreigt financieel uit de hand te lopen. De gemeente heeft inmiddels al een extra krediet gevoteerd van 100 miljoen Canadese dollar (ruim 64 miljoen euro). Dit komt bovenop een eerdere garantiestelling van bijna 200 miljoen Canadese dollar.
De gemeente had de bouw van het dorp voorgesteld als een financieel succes. De prijzen van onroerend goed stegen de afgelopen jaren fors. De kredietcrisis heeft echter roet in het eten gegooid. Het spookbeeld van de Winterspelen in Montreal doemt nu bij menig Canadees op. De toenmalige burgervader achtte in 1976 de kans dat een man een kind zou baren groter dan dat de stad verlies zou lijden op de Spelen. Uiteindelijk bleef er een gat van honderden miljoenen achter dat pas twee jaar geleden volledig is afgelost.

Reageer op dit artikel