nieuws

Vakbond CNV steltSAS Glas ultimatum

bouwbreed

Als SAS Glas de voorgestelde verslechtering van de arbeidsvoorwaarden niet voor 27 november van tafel haalt, volgen bij de vlakglasproducent uit Sas van Gent acties. Dat ultimatum heeft vakbond CNV Steen en Glas gesteld.

Als SAS Glas de voorgestelde verslechtering van de arbeidsvoorwaarden niet voor 27 november van tafel haalt, volgen bij de vlakglasproducent uit Sas van Gent acties. Dat ultimatum heeft vakbond CNV Steen en Glas gesteld.
De 150 werknemers van het bedrijf willen hun eigen bedrijfs-cao behouden; SAS stapt echter liever over naar de slechtere vlakglas-cao. Pogingen om de glasproducent op andere gedachten te brengen, zijn mislukt. “De werkgever wil niet verder met de eigen bedrijfs-cao en kiest liever voor versobering van de arbeidsvoorwaarden”, aldus CNV-onderhandelaar Henry Stroek. “Het voorstel van SAS Glas raakt de mensen rechtstreeks in de portemonnee.” Volgens Stroek is een meerderheid van de werknemers van SAS Glas, dat speciaalglas voor de utiliteitsbouw maakt, bereid om actie te voeren.

Reageer op dit artikel