nieuws

Topps Tiles lijdt verlies op Nederlandse filialen

bouwbreed Premium

De Britse tegel- en laminaathandel Topps Tiles heeft in het boekjaar tot eind september verlies geleden op de 22 Nederlandse filialen.

SSLq’We moesten ons tevreden stellen met een moeilijke markt en een aantal andere problemen. Tegen deze achtergrond zijn de vergelijkbare verkopen in Nederland teruggelopen”, meldt de directie. Topps Tiles heeft daarom besloten de resterende goodwill van 1,4 miljoen euro volledig af te schrijven.
Topps Tiles heeft bij de Nederlandse dochter een nieuw management aangesteld ‘met een duidelijke agenda’. ”Zij focussen op hogere verkopen en het verbeteren van de marge door het opwaarderen van de mix aan aangeboden tegels.” De eerdergeplande verdere uitbreiding van het aantal Nederlandse vestigingen is echter voorlopig van de baan. Topps Tiles als geheel zag de omzet met slechts 0,1 procent toenemen naar 248 miljoen euro. De vergelijkbare verkopen liepen met 5,4 procent terug maar in de twee maanden sinds het eind van het boekjaar is dat versneld naar een terugval met 18,3 procent. De winst voor belastingen daalde met 26 procent naar 41 miljoen. Directeur Matt Williams spreekt van ‘een geloofwaardige prestatie gezien de steeds moeilijker marktomstandigheden’ en gelooft ook dat Topps Tiles ‘flink zal kunnen profiteren zodra het consumentenvertrouwen terugkeert.’

Reageer op dit artikel