nieuws

TNO onderzoekt brandveiligheid van rieten daken

bouwbreed

In opdracht van de gemeente Laren gaat TNO onderzoek doen naar de brandveiligheid van rieten daken.

In opdracht van de gemeente Laren gaat TNO onderzoek doen naar de brandveiligheid van rieten daken.
Het Bouwbesluit schrijft voor dat bij nieuwbouw of verbouw het rieten dak geïmpregneerd moet worden met een brandwerende vloeistof. Maar in de praktijk leidt dit tot veel discussie, omdat impregneren de levensduur van het riet zou verkorten. Ook worden nieuwe rieten daken aangebracht op een gesloten dichte ondergrond, die al voldoende brandvertragend zou werken. TNO gaat nu onderzoeken onder welke voorwaarden de brandveiligheid van rieten daken in overeenstemming zijn met het Bouwbesluit. Zolang het onderzoek loopt, schort bouw- en woningtoezicht de handhavingszaken rondom de brandveiligheid van rieten daken op.

Reageer op dit artikel