nieuws

ThyssenKrupp gaat 1 miljard besparen

bouwbreed Premium

Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp wil ruim een miljard euro aan besparingen doorvoeren om in te spelen op een sterk afzwakkende verkoop. Dat maakte het concern vrijdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp wil ruim een miljard euro aan besparingen doorvoeren om in te spelen op een sterk afzwakkende verkoop. Dat maakte het concern vrijdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.
De winst voor belastingen daalde in het eind september afgesloten gebroken boekjaar met 6 procent tot 3,13 miljard euro. De omzet steeg met 3,3 procent tot 53,4 miljard euro. Om kosten te besparen, wil het grootste staalbedrijf van Duitsland 2100 tijdelijke werknemers ontslaan en schuift het geplande investeringen ter waarde van 500 miljoen euro op de lange baan.
ThyssenKrupp heeft veel last van de productiebeperkingen bij Duitse autofabrikanten, de bouwsector en machinebouwers. Het bedrijf wil geen prognoses voor het lopende boekjaar geven. Eerder maakte branchegenoot ArcelorMittal al bekend 9000 banen te gaan schrappen.

Reageer op dit artikel