nieuws

Studie naar kosten verdiept spoor Bussum

bouwbreed Premium

De gelijkvloerse spoorwegverbinding door Bussum zorgt voor zoveel oponthoud en verkeersoverlast bij de overgangen, dat de gemeente opnieuw wil bekijken of het mogelijk is het spoor verdiept aan te leggen.

De gelijkvloerse spoorwegverbinding door Bussum zorgt voor zoveel oponthoud en verkeersoverlast bij de overgangen, dat de gemeente opnieuw wil bekijken of het mogelijk is het spoor verdiept aan te leggen.
Met het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt overleg gevoerd over de aanleg van een 2 kilometer lange en 6 meter diepe open tunnelbak. Dit verdiepte traject zou beginnen bij NS-station Naarden-Bussum en eindigen bij station Bussum-Zuid.
In 2005 maakte Bussum ook al plannen voor een verdiepte aanleg van het spoor. Het project werd afgeblazen wegens de hoge kosten. De duurste van drie varianten werd toen geschat op 310 miljoen euro. Nieuwe berekeningen zouden laten zien dat het project financieel haalbaar is als het wordt ontdaan van ‘franje’ zoals kruisingen en een extra station.

Reageer op dit artikel