nieuws

Sloop cellen

bouwbreed Premium

GroningenSloopbedrijf Omrin Jager uit Midwolde ontmantelt het cellencomplex van het voormalige Huis van Bewaring in Groningen. Het gebouw wijkt voor een parkeerterrein ten behoeve van het naastgelegen Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag, beter bekend als de Mesdagkliniek. De klus vergt expertise, omdat in het gebouw asbest is verwerkt. De sloopwerkzaamheden zijn eind augustus begonnen en worden nog dit jaar afgerond. Op de plek van het huidige parkeerterrein van de Mesdagkliniek verrijst nieuwbouw. Vanaf 2010 worden hier 55 tbs’ers ondergebracht. Als de nieuwbouw is opgeleverd beschikt de instelling over 260 plaatsen.

GroningenSloopbedrijf Omrin Jager uit Midwolde ontmantelt het cellencomplex van het voormalige Huis van Bewaring in Groningen. Het gebouw wijkt voor een parkeerterrein ten behoeve van het naastgelegen Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag, beter bekend als de Mesdagkliniek. De klus vergt expertise, omdat in het gebouw asbest is verwerkt. De sloopwerkzaamheden zijn eind augustus begonnen en worden nog dit jaar afgerond. Op de plek van het huidige parkeerterrein van de Mesdagkliniek verrijst nieuwbouw. Vanaf 2010 worden hier 55 tbs’ers ondergebracht. Als de nieuwbouw is opgeleverd beschikt de instelling over 260 plaatsen.
Foto: Jos Schuurman
Tekst: Mario Silvester

Reageer op dit artikel