nieuws

Siemens boekt hoog nettoverlies

bouwbreed Premium

Het Duitse technologieconcern Siemens houdt ondanks een onverwacht hoog nettoverlies in het afgelopen kwartaal vast aan zijn winstverwachtingen voor komend jaar. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Siemens leed in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008 een nettoverlies van 2,47 miljard euro. Dit was voor een groot het gevolg van hoge reorganisatiekosten en de nasleep van een omkoopschandaal. Tegen Siemens lopen in verschillende landen procedures wegens fraude door ex-werknemers.

Het Duitse technologieconcern Siemens houdt ondanks een onverwacht hoog nettoverlies in het afgelopen kwartaal vast aan zijn winstverwachtingen voor komend jaar. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Siemens leed in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008 een nettoverlies van 2,47 miljard euro. Dit was voor een groot het gevolg van hoge reorganisatiekosten en de nasleep van een omkoopschandaal. Tegen Siemens lopen in verschillende landen procedures wegens fraude door ex-werknemers.
De omzet steeg in de periode van juli tot en met september met 7 procent tot 21,7 miljard euro. In dezelfde periode ontving het concern 4 procent meer nieuwe orders dan een jaar eerder. Die toename geeft Siemens het vertrouwen dat het voor volgend jaar gestelde doel van 8 tot 8,5 miljard euro winst op de kernactiviteiten nog altijd haalbaar is, ondanks de financiële crisis.

Reageer op dit artikel