nieuws

Sensoren bewaken pijpleidingen

bouwbreed Premium

Een systeem van draadloze sensoren kan in de toekomst kilometerslange pijpleidingen automatisch controleren op schade die het gevolg is van slijtage of vandalisme. Dat verwacht Siemens, dat speciaal daarvoor een nieuwe generatie sensoren ontwikkelt. Het bedrijf denkt ze vooral toe te passen in uitgestrekte gebieden als Siberië, waar duizenden kilometers pijpleiding liggen. Tot nu toe zijn sensoren gebonden aan netvoeding. Die zijn bij grote transportleidingen aangebracht bij de klepstations die gemiddeld om de 40 kilometer zijn aangebracht.

Een systeem van draadloze sensoren kan in de toekomst kilometerslange pijpleidingen automatisch controleren op schade die het gevolg is van slijtage of vandalisme. Dat verwacht Siemens, dat speciaal daarvoor een nieuwe generatie sensoren ontwikkelt. Het bedrijf denkt ze vooral toe te passen in uitgestrekte gebieden als Siberië, waar duizenden kilometers pijpleiding liggen. Tot nu toe zijn sensoren gebonden aan netvoeding. Die zijn bij grote transportleidingen aangebracht bij de klepstations die gemiddeld om de 40 kilometer zijn aangebracht.
Siemens wil de draadloze sensoren om de 100 meter aanbrengen die hun gegevens doorsturen naar de klepstations.

Reageer op dit artikel