nieuws

Sandvik ontslaat2400 werknemers

bouwbreed

De Zweedse producent van (snij)gereedschap en apparatuur voor de mijnbouw- en bouwsector Sandvik ontslaat 2400 werknemers wegens een sterk teruglopende vraag. Dat heeft het concern gisteren laten weten.

De Zweedse producent van (snij)gereedschap en apparatuur voor de mijnbouw- en bouwsector Sandvik ontslaat 2400 werknemers wegens een sterk teruglopende vraag. Dat heeft het concern gisteren laten weten.
Het bedrijf schrapt 1500 banen bij zijn divisie die snijgereedschappen en snijapparatuur maakt. Ongeveer duizend banen verdwijnen in Zweden. Bij de divisie die producten levert aan de mijnbouwindustrie en de bouwsector komen negenhonderd tijdelijke arbeidsplaatsen te vervallen.
Het banenverlies komt bovenop de 380 ontslagen die eerder al werden aangekondigd. Het bedrijf telt wereldwijd 47.000 werknemers.
Sandvik heeft vooral last van minder vraag vanuit de auto-industrie en de technische sector. Mogelijk volgen later nog meer maatregelen, aldus topman Lars Petterson.

Reageer op dit artikel