nieuws

Rotterdamse economie blijft ‘robuust’

bouwbreed

De Rotterdamse economie is ‘robuust’ en zal ook het komende jaar licht groeien. Dat stelt het gemeentebestuur in zijn Economische Verkenningen 2008.

In 2007 heeft de Rotterdamse economie met 3,8 procent een betere groei gerealiseerd dan het landelijk gemiddeld, evenals voorgaande jaren. “Als we dat beeld vasthouden, mogen we in 2008 een groei van 0 tot 1 procent verwachten, ongeacht de kredietcrisis”, verklaart wethouder Harbers (economie). Hij baseert zijn optimisme op goede rendementen en hoge productiviteit van de lokale economie, maar ook op het relatief grote aandeel van de publieke sector. Voor de bouw is dat laatste belangrijk, omdat grote projecten waarvoor in de begroting ruimte is gemaakt, gewoon doorgaan. Rotterdam steekt komend jaar bijvoorbeeld 30 miljoen in de buitenruimte en werkt door aan het nieuwe zakelijke centrum Centraal District. Bouwprojecten als het Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis, Maasvlakte 2 en Central Station zijn gegarandeerd.
Waar mogelijk geeft de gemeente ook andere projecten een zetje mee.

Reageer op dit artikel