nieuws

Onderaannemer legtbouw hogeschool stil

bouwbreed Premium

De bouw van een schoolgebouw van Hogeschool Utrecht in Amersfoort is stilgelegd door onderaannemer Vink uit Barneveld. Hoofdaannemer Burgfonds zou financiële verplichtingen niet zijn nagekomen en daarom heeft Vink de bouwplaats vergrendeld.

“Op dit terrein is per heden, 5 november 2008, door Vink Aannemingsmaatschappij BV een retentierecht gevestigd”, aldus een bord dat op een hek van de bouwplaats hangt. Anders gezegd: er zijn rekeningen niet betaald en de bouw is stilgelegd totdat het probleem is opgelost.
Luc Dietz, woordvoerder van Burgfonds, wil niet precies zeggen wat er aan de hand is. “Er is veel meer aan de hand dan het eenzijdig niet betalen van een rekening. Duidelijk is wel dat als alle partijen zich hadden gehouden aan de afspraken die vooraf zijn gemaakt, dit probleem zich niet had voorgedaan. Er is overigens geen sprake van dat Burgfonds zijn verplichtingen niet is nagekomen.”

Uitgesteld

Een woordvoerder van de Hogeschool Utrecht vreest dat door het stilleggen van de bouw, de opleveringsdatum moet worden uitgesteld. Dat komt het onderwijsinstituut erg slecht uit. Het gebouw zou in juni volgend jaar gereedkomen en enkele maanden later in gebruik worden genomen. Naar het zich nu laat aanzien is dat problematisch geworden. Aannemer Vink was bij het ter perse gaan van deze krant niet voor commentaar bereikbaar.
Volgens Dietz vindt de komende dagen nog overleg plaats tussen alle betrokkenen. “We willen er zo snel mogelijk uitkomen. Ik verwacht dat de bouw in de loop van volgende week kan worden hervat.”

Reageer op dit artikel